eulogo_erfa.jpg - 73,64 kB

 

 

 

EFOP-2.4.2-17-2018-00023

  1. december 15.

Csokvaomány Községi Önkormányzat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Lakhatási körülmények javítása Csokvaomány községben” EFOP-2.4.2-17-2018-00023

 A szegregátumokban élők lakhatási körülményeinek javítása című felhívásra Csokvaomány Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be melynek fő célja a Csokvaomány Tólápa településrészen szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek lakhatási körülményeinek javítása, és ezáltal a társadalmi felzárkózásuk segítése. A lakhatási célú beruházások a társadalmi integrációt szolgálják: hozzájárulnak a marginalizált közösségeknek a többségi társadalomba történő fizikai és társadalmi integrációjához.

A beruházás 29.992.320 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 A projekt további célja a lakhatási körülmények, a lakhatás biztonságának javítása olyan infrastrukturális beruházásokkal, melyek nem építési engedély kötelesek. A projekt megvalósításával hozzájárulnunk a szegregált élethelyzetek javításához. A szociális bérlakások felújítására irányuló beruházásra olyan helyszínen kerül sor, amely integrált környezetben található, és amely segítségével egyúttal biztosítható a szegregált

lakókörnyezetből való kiköltözés a befogadó település integrált lakókörnyezetébe. További részcél a deszegregációs folyamatok elindítása, megerősítése – a telepi környezetből való kiköltözés és ezzel a lakhatási mobilizáció elősegítése.

A projektből támogatni kívánt célcsoport a Csokvaomány Tólápa településrészen, szegregátumban élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő, roma és nem roma egyének és családok. A projekt keretén belül több ingatlan kerül felújításara, amely a felhívásban szereplő feltételeknek megfelel. Az ingatlanok 100%-ban az önkormányzat tulajdonát képezik, amelyeket az önkormányzati bérlakásként hasznosít.

További információ kérhető:

Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft. Telefon:

+36/48-571-132

elektronikus postacím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; www.nybtf.hu